• DIY Ιδέες και Συμβουλές

DIY: Πρωτότυπα κεφαλάρια κρεβατιών με υλικά που σου έμειναν από τη διακόσμηση της βεράντας σου

Ναι, κι όμως είναι δυνατό να κάνεις φθηνή και εύκολη ανανέωση στην κρεβατοκάμαρα σου, αλλάζοντας απλά το κεφαλάρι του κρεβατιού σου!! Βρήκαμε και σου προτείνουμε ιδέες, που μάλιστα μπορείς να αξιοποιήσεις τυχόν υλικά που περίσσεψαν από τη διακόσμηση του μπαλκονιού ή της βεράντας σου 🙂
Η πρώτη βασική επιλογή είναι το κατά πόσο προτιμάς την αισθητική του ξύλου ή της
καλαμωτής… Πάμε να δούμε αναλυτικά!

Κεφαλάρια από καλαμωτές ή μπαμπού

Α. Με ψιλή καλαμωτή σε ρολό
Σε αυτό το δωμάτιο είναι πάντα καλοκαίρι!
Μια πραγματικά πανεύκολη κατασκευή μια και το μόνο που θα χρειαστείτε είναι ένα ρολό καλαμωτής και μερικά καρφάκια για το στερέωμα στον τοίχο!



Β. Με καλαμωτή μπαμπού, με εσωτερικό σύρμα που δεν φαίνεται και πλαισιωμένη με ξύλινο πλαίσιο. Κομψό αποτέλεσμα, κατάλληλο και για επαγγελματικές εφαρμογές σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια.



Γ. Με ιστούς μπαμπού διαφόρων διατομών.
Πρωτότυπη ιδέα για άκρως τροπικό αποτέλεσμα! Οι ιστοί μπαμπού μπορούν να επεξεργαστούν και με λάδι για να γυαλίσουν ή ακόμα και να βαφτούν με βερνίκι ή χρώμα για ένα εντελώς μοναδικό φινίρισμα!

Κεφαλάρια από ξύλινα στοιχεία

Α. Μια εύκολη κατασκευή με πάνελ περίφραξης, που το παίρνετε έτοιμο με το τελάρο του!
Προτείνουμε ένα πάνελ με μικρό «διαμαντάκι», όπως το panel prive 2x2cm της φωτογραφίας, για ένα πιο όμορφο τελικό αποτέλεσμα. Οι μερακλήδες μπορείτε να το περάσετε βερνίκι ή χρώμα, για να απογειωθεί το τελικό αποτέλεσμα!



Β. Για τους λάτρεις του minimal και του industrial, ένα εντυπωσιακό κεφαλάρι από ξύλινα
δοκαράκια
είναι η πλέον κατάλληλη πρόταση. Η πρόταση αυτή γίνεται πραγματικά μοναδική αν η κατασκευή συνεχίσει και κατά μήκος του ταβανιού!



Γ. Τέλος, όσοι γοητεύονται από το απλό και το διαχρονικό, δε θα μείνουν αδιάφοροι με αυτό το κεφαλάρι από μασίφ ημιακατέργαστους ξύλινους κορμούς… Έχει μια μεγαλύτερη δυσκολία στο να φτιαχτεί, αλλά σίγουρα το αποτέλεσμα θα αποζημειώσει και τους πλέον απαιτητικούς!

Μοντέρνες ιδέες στα συστήματα σκίασης εξωτερικού χώρου!

Το μπαλκόνι και η αυλή, είναι από τα ωραιότερα μέρη ενός σπιτιού και η σωστή διαμόρφωσή τους αποτελεί το Α και το Ω, ώστε να απολαμβάνετε τις ηλιόλουστες μέρες σε ένα άνετο και σκιερό χώρο. Την αίσθηση της άνεσης στους εξωτερικούς χώρους την προσφέρουν τα κατάλληλα έπιπλα, για την σκιά όμως απαιτείται τοποθέτηση συστήματος σκίασης.

Αρχιτεκτονική κήπου και τοπίου, η πινελιά που κάνει τη διαφορά!

Σε μια χώρα όπως είναι η Ελλάδα, με ηλιοφάνεια και ήπιες θερμοκρασίες κάπου 300 μέρες το χρόνο, είναι γεγονός ότι μεγάλο μέρος της ζωής...

Εντυπωσιακές λύσεις σκίασης με περιορισμένο budget για επαγγελματικούς χώρους

Θα λέγαμε ότι βρισκόμαστε στην πλεονεκτική θέση του να κατοικούμε σε μία χώρα, στην οποία ο ήλιος είναι διάχυτος το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου. Πόσο μάλλον κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, όταν κάνουν ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία τους οι υψηλές θερμοκρασίες και η ζέστη πλέον κατακλύζει σύσσωμη την ατμόσφαιρα.

Προτάσεις Περίφραξης Κήπου: Φυσικά Υλικά VS Συνθετικά Υλικά

Ο ρόλος που διαδραματίζει η περίφραξη σε έναν εξωτερικό χώρο είναι διττός. Πρώτα απ’όλα, ο κύριος και βασικότερος λόγος είναι η παροχή ασφάλειας, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι μόνο αυτό.

5+1 Συμβουλές για να διατηρήσετε σε άριστη κατάσταση τοσυνθετικό σας χλοοτάπητα

Αν σκέπτεστε να τοποθετήσετε στο δάπεδο των εξωτερικών χώρων σας συνθετικό χλοοτάπητα, θα απολαύσετε σίγουρα εκτός από την ομορφία του, τα οφέλη...

Περίφραξη σπιτιού: Ποιο είδος να επιλέξετε;

Σκέφτεστε να τοποθετήσετε περίφραξη στο σπίτι σας; Οι περιφράξεις, ολοένα και κερδίζουν έδαφος ως ένα ισχυρό μέτρο ασφαλείας απέναντι σε επίδοξους διαρρήκτες.