• DIY Ιδέες και Συμβουλές
  • Κήπος

Έπιπλα Μπαμπού: Η μεγάλη επιστροφή!

Προτάσεις επίπλωσης και διακόσμησης με όμορφα, οικολογικά και οικονομικά κομμάτια.

Ήταν κάπου τη δεκαετία του ’70 που τα ρατάν έπιπλα και μικροέπιπλα μπήκαν δυναμικά στην ελληνική αγορά επίπλου… τότε καθιερώθηκε και η περιγραφή που ακόμα και τώρα τα ακολουθεί, «έπιπλα μπαμπού».

Αν λοιπόν κι εσείς επιθυμείτε την ομορφιά, την αντοχή και τη διαχρονικότητα που μόνο το ρατάν μπορεί να προσφέρει, η “Ecoshadow” αποτελεί την πηγή σε έπιπλα και μικροέπιπλα αυτού του τύπου.
Για ιδέες και περισσότερη έμπνευση γύρω από έπιπλα «μπαμπού» αλλά και χρηστικές ραφιέρες και έπιπλα αποθήκευσης δείτε περισσότερα στο eshop μας!

Στην πραγματικότητα ο κορμός ρατάν δεν ανήκει στην οικογένεια των φυτών μπαμπού, αλλά στα φοινικοειδή, μια και το «κορδόνι» ρατάν που είναι και στις διάφορες διατομές του η βασική πρώτη ύλη, δεν είναι παρά ίνες αυτού του φυτού!
Όσον αφορά στο φυσικό ρατάν, πρόκειται για ένα ανθεκτικό και διαχρονικό υλικό και τα προϊόντα που κατασκευάζονται από ρατάν αποτελούν ιδιαίτερα δημοφιλείς επιλογές, που επιλέγονται φανατικά από τους καταναλωτές για μια σειρά από λόγους που θα δούμε ακολούθως.

  • Είναι δυνατό και ανθεκτικό. Τα ρατάν έπιπλα και μικροέπιπλα είναι γνωστά για τη στιβαρότητα κατασκευής τους και την υψηλή τους αντοχή. Είτε μιλήσουμε για σαλόνια από ρατάν είτε για έπιπλα αποθήκευσης, είναι αξιοσημείωτο το ότι είναι έπιπλα που μπορούν κάλλιστα να περάσουν από τη μια γενιά στην επόμενη και να ενσωματώνονται σε κάθε ύφος διακόσμησης.

  • Είναι ελαφρύ. Σε αντίθεση με τα έπιπλα από μασίφ ξύλο, τα έπιπλα από ρατάν είναι ελαφριά, γεγονός που διευκολύνει τόσο στην μετακίνηση όσο και στην ενδεχόμενη ανάγκη φύλαξης /αποθήκευσης τους. Το ότι ως υλικό είναι ελαφρύ, δεν μειώνει στο ελάχιστο την αντοχή και την ακεραιότητα του. Παράλληλα καθαρίζονται εύκολα και γενικότερα δεν έχουν μεγάλες απαιτήσεις συντήρησης.

  • Είναι στυλάτο. Το ρατάν ως υλικό κατασκευής είναι συνώνυμο της κομψότητας και του ιδιαίτερου στυλ. Οι υφές κλασσικές, αναγνωρίσιμες και εκλεπτυσμένες, παραμένουν μέσα στις τάσεις συνεχώς και δένουν μέσα σε κάθε στυλ διακόσμησης, είτε μιλήσουμε για ένα ανάλαφρο μοντέρνο minimal είτε για πιο βαρειά country, boho κλπ.

  • Αποτελεί «πράσινη» επιλογή. Από όπου και να το δει κανείς, δεν υπάρχει πιο οικολογικό υλικό από το φυσικό ρατάν!
    Σε αντίθεση από την ξυλεία επιπλοποιΐας που χρειάζεται έως και 30 χρόνια για να έρθει το ξύλο σε κατάλληλη ωριμότητα ώστε να κοπεί, το φυσικό ρατάν μεγαλώνει πάνω από 2cm τη μέρα. Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι είναι μέσα σε μόλις 2 χρόνια έτοιμο για συγκομιδή. Επιπλεόν, τα προϊόντα που κατασευάζονται από ρατάν είναι τόσο ανθεκτικά που δύσκολα καταλήγουν στη χωματερή, αλλά ακόμα κι εκεί είναι πλήρως διασπώμενα.

Δεν είναι λοιπόν τυχαία, μια από τις κορυφαίες επιλογές για την επίπλωση και τη διακόσμηση επαγγελματικών χώρων, τόσο για εσωτερικούς χώρους όσο και για εξωτερικούς, αλλά και για κάθε ιδιωτικό χώρο που ο στόχος είναι να αποπνέει ηρεμία, χαλάρωση, διακριτική πολυτέλεια, αρμονία του ανθρώπου με τη φύση…

 

Αν λοιπόν κι εσείς επιθυμείτε την ομορφιά, την αντοχή και τη διαχρονικότητα που μόνο το ρατάν μπορεί να προσφέρει, η “Ecoshadow” αποτελεί την πηγή σε έπιπλα και μικροέπιπλα αυτού του τύπου.
Για ιδέες και περισσότερη έμπνευση γύρω από έπιπλα «μπαμπού» αλλά και χρηστικές ραφιέρες και έπιπλα αποθήκευσης δείτε περισσότερα στο eshop μας!

Προτάσεις Περίφραξης Κήπου: Φυσικά Υλικά VS Συνθετικά Υλικά

Ο ρόλος που διαδραματίζει η περίφραξη σε έναν εξωτερικό χώρο είναι διττός. Πρώτα απ’όλα, ο κύριος και βασικότερος λόγος είναι η παροχή ασφάλειας, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι μόνο αυτό.

Έπιπλα Μπαμπού: Η μεγάλη επιστροφή!

Προτάσεις επίπλωσης και διακόσμησης με όμορφα, οικολογικά και οικονομικά κομμάτια. Ήταν κάπου τη δεκαετία του ’70 που...

5 Tips για οικονομική διακόσμηση κήπου και μπαλκονιού!

Η διακόσμηση του κήπου και του μπαλκονιού, είναι η ιδανική επιλογή για να ανανεώσετε το σπίτι και τη διάθεσή σας και δε χρειάζεται να περιμένετε να έρθει το καλοκαίρι για να τη ξεκινήσετε.

Το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον στη χρήση του μπαμπού για κατασκευή και...

Σκέφτεστε να σπάσετε τη μονοτονία στο χώρο εργασίας σας και να του χαρίσετε μια εξωτική χροιά με μπόλικη χαλαρότητα και ανεμελιά; Τότε αν μη τι άλλο δεν πρέπει να παραλείψετε να χρησιμοποιήσετε ένα υλικό του οποίου η δημοτικότητα ανεβαίνει χρόνο με το χρόνο. Ποιο είναι; Μα, θέλει και ρώτημα; Μιλάμε ασφαλώς για το μπαμπού!

Αρχιτεκτονική κήπου και τοπίου, η πινελιά που κάνει τη διαφορά!

Σε μια χώρα όπως είναι η Ελλάδα, με ηλιοφάνεια και ήπιες θερμοκρασίες κάπου 300 μέρες το χρόνο, είναι γεγονός ότι μεγάλο μέρος της ζωής...

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα πατώματα deck!

Η ανάπλαση του εξωτερικού χώρου της οικίας ή της επιχείρησής σας, δε μπορεί παρά να γίνει με την τοποθέτηση δαπέδου εξωτερικού χώρου και συγκεκριμένα πατώματος deck.