• DIY Ιδέες και Συμβουλές
  • Ξύλινες Κατασκευές
  • Κήπος

Πώς να διακοσμήσετε τον κήπο σας με ξύλινες κατασκευές;

Ψάχνετε πρωτότυπες ιδέες για να διακοσμήσετε τον κήπο σας; Οι ξύλινες κατασκευές, αποτελούν διαχρονική επιλογή στην διακόσμηση κήπου και ο λόγος είναι ότι το ξύλο γοητεύει τους πάντες με την αντοχή και την αισθητική του, ενώ παράλληλα μπορεί να αποτελέσει την καλύτερη πρώτη ύλη όλα σας τα δημιουργήματα. Εάν δεν έχετε ιδιαίτερες τεχνικές γνώσεις γύρω από τις κατασκευές με ξύλο, μην ανησυχείτε! Το μόνο που χρειάζεστε για να έχετε ονειρικές ξύλινες κατασκευές, είναι όρεξη, φαντασία και ποιοτική ξυλεία. Εμείς ψάξαμε και συγκεντρώσαμε τις καλύτερες ιδέες για διακόσμηση μικρών και μεγάλων κήπων με ξύλινες κατασκευές. Ποιες είναι αυτές;

Ξύλινη πέργκολα

Τη συγκεκριμένη ξύλινη κατασκευή, θα τη λατρέψετε. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως υπόστεγο και να τοποθετήσετε από κάτω άνετα έπιπλα και να δημιουργήσετε ένα χώρο χαλάρωσης και ηρεμίας. Ακόμη, μπορεί να γίνει η βάση για αναρριχώμενα φυτά και να δώσετε μία πιο ρομαντική διάθεση στον κήπο σας. Όποια ιδέα και να εφαρμόσετε, η ξύλινη πέργκολα θα γίνει το αγαπημένο σημείο της οικίας σας. Στην Ecoshadow, μπορείτε να βρείτε έτοιμες ξύλινες πέργκολες από εμποτισμένη ξυλεία με ίσια είσοδο ή είσοδο αψίδα και με πλαϊνά πάνελ, ιδανικά για αναρρίχηση φυτών.

Παγκάκι

Είναι μία από τις πιο απλές ξύλινες κατασκευές αφού το μόνο που χρειάζεται είναι δύο μεγάλους κορμούς που θα λειτουργήσουν ως πόδια και κάποιες λείες ίσιες δοκούς, που θα τοποθετηθούν η μία δίπλα στην άλλη ως κάθισμα. Τοποθετήστε το κάτω από ένα σκιερό μέρος για να μπορείτε να το χρησιμοποιείτε όλες τις ώρες της ημέρας. Έξτρα tip! Προσθέσετε πολύχρωμα μαξιλάρια για να είστε άνετοι και να αποκτήσει και η κατασκευή, ένα μοντέρνο στυλ. Στην ecoshadow.gr, μπορείτε να προμηθευτείτε μικρούς και μεγάλους κορμούς, δοκούς και ξύλινες κολώνες για φτιάξετε το δικό σας ξεχωριστό παγκάκι κήπου.

Περίφραξη με καλάμια Μπαμπού

Τα καλάμια μπαμπού, μπορούν να κάνουν τη διαφορά στην διακόσμηση της αυλής. Μπορείτε να επιλέξετε να διατηρήσετε το φυσικό τους χρώμα ή να τα βάψετε με ειδικά χρώματα. Χρησιμοποιήστε τα ως περίφραξη στον κήπο σας και θα δείτε ότι θα αλλάξει ολοκληρωτικά η εικόνα του. Επιλέξτε να τα συνδυάσετε με μία ομπρέλα με φοινικόφυλλα και με ένα πάγκο εξοχής. Χρησιμοποιώντας αυτά τα στοιχεία, θα έχετε το τροπικό στυλ που ονειρεύεστε για τον κήπο σας.

Ξύλινη ζαρντινιέρα

Οι ζαρντινιέρες, αποτελούν μία οικονομική και εύκολη λύση ειδικά για μικρούς κήπους. Στους μικρούς κήπους, που δεν υπάρχει χώρος για να τοποθετήσετε πολλά έπιπλα εξωτερικού χώρου, τα λουλούδια είναι εκείνα που θα δώσουν στυλ στην διακόσμησή τους. Με την τοποθέτηση των αγαπημένων σας φυτών και λουλουδιών σε ζαρντινιέρες διαφορετικού σχήματος και μεγέθους, θα στολίσετε τον κήπο σας εύκολα και οικονομικά. Στην Ecoshadow, μπορείτε να βρείτε ξύλινες ζαρντινιέρες σε σχήμα παραλληλόγραμμου, εξάγωνου, τετράγωνου κ.α. Για εκείνους, που λατρεύουν την ‘‘vintage’’ διάθεση στην διακόσμηση, υπάρχουν αντικέ ζαρντινιέρες καροτσάκι αλλά και ρόδες άμαξας.

Κούνια

Είναι μία κατασκευή για μικρούς και μεγάλους και σίγουρα θα αναβαθμίσει την διακόσμηση του κήπου. Οι κρεμαστές ξύλινες κούνιες, μπορούν να φτιαχτούν με λείους δοκούς και ένα χοντρό σκοινί και να κρεμαστούν είτε από δέντρο είτε να γαντζωθούν σε κάποια άλλη σταθερή κατασκευή. Ακόμη, εάν πιάνουν τα χέρια σας μπορείτε να δημιουργήσετε μία σταθερή ξύλινη κούνια και να χρησιμοποιήσετε πανί και μαξιλάρια που ταιριάζουν στο προσωπικό σας στυλ. Το κόστος της, είναι χαμηλό και την κατασκευή αυτή, θα την χαρεί όλη η οικογένεια.

Ξύλινη γωνιά με καφασωτά

Μπορείτε να έχετε τη δική σας ξεχωριστή γωνιά στον κήπο, δημιουργώντας ένα σκιερό χώρο περιφραγμένο με καφασωτά εμποτισμένης ξυλείας, τα οποία μπορείτε να τα διακοσμήσετε με φωτάκια και συνθετική φυλλωσιά και να δημιουργήσετε ένα δωμάτιο χαλάρωσης, στον κήπο σας. Η τοποθέτησή τους, είναι μία γρήγορη διαδικασία και δεν θα χρειαστείτε εξειδικευμένο εξοπλισμό. Ολοκληρώστε αυτή την ιδέα, με έπιπλα από ξύλινες παλέτες και χρωματιστά μαξιλάρια και ριχτάρια.

Μέσα από τις παραπάνω ιδέες για ξύλινες κατασκευές, μπορείτε να βρείτε το προσωπικό σας στυλ και να διακοσμήσετε τον κήπο σας ανάλογα. Με απλές οδηγίες από τους έμπειρους τεχνικούς της ecoshadow.gr, μπορείτε να προμηθευτείτε τα εργαλεία και τη πρώτη ύλη για να αρχίσετε να δημιουργείτε. Η ecoshadow.gr, διαθέτει όλα τα υλικά που θα χρειαστείτε για να δημιουργήσετε τις δικές σας ξύλινες κατασκευές και εάν θέλετε μία έτοιμη λύση, με λίγα μόνο κλικ μπορείτε να έχετε στο κήπο σας τη κατασκευή που σας αρέσει!

Περίφραξη σπιτιού: Ποιο είδος να επιλέξετε;

Σκέφτεστε να τοποθετήσετε περίφραξη στο σπίτι σας; Οι περιφράξεις, ολοένα και κερδίζουν έδαφος ως ένα ισχυρό μέτρο ασφαλείας απέναντι σε επίδοξους διαρρήκτες.

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα πατώματα deck!

Η ανάπλαση του εξωτερικού χώρου της οικίας ή της επιχείρησής σας, δε μπορεί παρά να γίνει με την τοποθέτηση δαπέδου εξωτερικού χώρου και συγκεκριμένα πατώματος deck.

DIY: Πρωτότυπα κεφαλάρια κρεβατιών με υλικά που σου έμειναν από τη διακόσμηση της βεράντας...

Ναι, κι όμως είναι δυνατό να κάνεις φθηνή και εύκολη ανανέωση στην κρεβατοκάμαρα σου, αλλάζοντας απλά το κεφαλάρι του κρεβατιού σου!! Βρήκαμε...

5 Λύσεις στα συστήματα σκίασης εσωτερικού χώρου!

Δυσκολεύεστε να επιλέξετε το κατάλληλο σύστημα σκίασης εσωτερικού χώρου; Αρχικά, είναι πολύ θετικό ότι κάνετε την έρευνά σας και δεν προτρέχετε να κάνετε μια επιλογή προϊόντος που μπορεί να μην ταιριάζει στον επαγγελματικό ή τον οικιακό σας χώρο.

Γιατί να τοποθετήσετε ξύλινη πέργκολα στον κήπο σας;

Η ξύλινη πέργκολα, έχει συνδυαστεί με τις έννοιες αισθητική και αντοχή και χρησιμοποιείται κυρίως ως σύστημα σκίασης εξωτερικού χώρου για βεράντες και κήπους.

Εντυπωσιακές λύσεις σκίασης με περιορισμένο budget για επαγγελματικούς χώρους

Θα λέγαμε ότι βρισκόμαστε στην πλεονεκτική θέση του να κατοικούμε σε μία χώρα, στην οποία ο ήλιος είναι διάχυτος το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου. Πόσο μάλλον κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, όταν κάνουν ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία τους οι υψηλές θερμοκρασίες και η ζέστη πλέον κατακλύζει σύσσωμη την ατμόσφαιρα.