• DIY Ιδέες και Συμβουλές

5 Λύσεις στα συστήματα σκίασης εσωτερικού χώρου!

Δυσκολεύεστε να επιλέξετε το κατάλληλο σύστημα σκίασης εσωτερικού χώρου; Αρχικά, είναι πολύ θετικό ότι κάνετε την έρευνά σας και δεν προτρέχετε να κάνετε μια επιλογή προϊόντος που μπορεί να μην ταιριάζει στον επαγγελματικό ή τον οικιακό σας χώρο. Τα τελευταία χρόνια, με την εξέλιξη της τεχνολογίας, προκύπτουν ολοένα και περισσότερες εφαρμογές σκίασης εσωτερικών χώρων. Τα δημοφιλέστερα είδη είναι τα στόρια, οι περσίδες και οι ρολοκουρτίνες, όμως υπάρχουν και λιγότερο δημοφιλή είδη όπως τα πάνελ που προσφέρουν κι αυτά με τη σειρά τους πολλά πλεονεκτήματα στον χώρο που τοποθετούνται.

Στην ecoshadow.gr, μπορείτε να βρείτε ποικιλία προϊόντων στα συστήματα σκίασης εσωτερικών χώρων που όμως ξεχωρίζουν από τα υπόλοιπα προϊόντα της αγοράς κυρίως για την ποιότητα της πρώτης ύλης που χρησιμοποιείται για την κατασκευή τους. Συγκεντρώσαμε με την βοήθεια των ειδικών της ecoshadow, τα είδη συστημάτων σκίασης εσωτερικού χώρου και τα βασικά τους χαρακτηριστικά. Ενημερωθείτε για τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους και κάντε την καλύτερη επιλογή, με βάση τις ανάγκες του σπιτιού ή του επαγγελματικού χώρου.

Στόρια

Τα στόρια, είναι ιδανική λύση για εφαρμογή σε πόρτες και παράθυρα. Αποτελούν μία μοντέρνα και λειτουργική εφαρμογή σκίασης που δεν θα σας απογοητεύσει ως προς τα χαρακτηριστικά της. Ο μηχανισμός της μπορεί να είναι είτε χειροκίνητος είτε ηλεκτρικός. Με την τοποθέτησή τους σε παράθυρα ή πόρτες θα έχετε ελεγχόμενο φωτισμό του δωματίου μέσω της ράβδου που διαθέτουν και ιδιωτικότητα από τα αδιάκριτα βλέμματα των γειτόνων. Ακόμη, το κόστος συντήρησής του είναι μηδενικό καθώς το μόνο που χρειάζεται είναι καθάρισμα απλά με ένα βρεγμένο πανί. Στην ecoshadow.gr, μπορείτε να βρείτε στόρια από πρωτότυπα υλικά όπως μπαμπού και καλάμι, από συνθετικό ύφασμα, με ύφασμα HDPE, με μηχανισμό roll-up και μηχανισμό roman. Εφαρμόστε τα σε πόρτες και μπαλκονόπορτες και θα έχετε ένα ποιοτικό και όμορφο αισθητικά αποτέλεσμα.

Κουρτίνες

Και δεν εννοούμε τις κλασικές υφασμάτινες κουρτίνες. Υπάρχουν κουρτίνες με χάντρες από ξύλο, πλαστικό, καλάμι και ψάθα που τοποθετούνται σε πόρτες και παράθυρα και εμποδίζουν τα έντομα να εισέλθουν στον χώρο ενώ παράλληλα δημιουργούν σκίαση στο δωμάτιο. Πολλοί τις χρησιμοποιούν σε εξοχικά σπίτια ή σε επαγγελματικούς χώρους, εξαιτίας της ιδιαίτερης αισθητικής τους. Η αλήθεια όμως είναι ότι, εάν τα επιλέξετε για την οικία σας, θα έχετε ένα λειτουργικό προϊόν σκίασης και ένα ιδιαίτερο στυλ διακόσμησης στον χώρο σας. Το συνεργείο της Ecoshadow, μπορεί να σας βοηθήσει στην επιλογή του κατάλληλου σχεδίου και να τις τοποθετήσει στη στιγμή!

Ρολοκουρτίνες

Συνήθως τοποθετούνται σε κουφώματα υπνοδωματίων ή γραφείων και υπάρχει ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων που ταιριάζουν σε κάθε διακόσμηση. Εφαρμόζουν σε κάθε πόρτα ή παράθυρο και διαθέτουν πανιά που δεν επιτρέπουν τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου να εισέλθουν. Έτσι, συμβάλλουν στην εξοικονόμηση ενέργειας και στην δημιουργία ιδανικών συνθηκών διαβίωσης. Τα πανιά στις ρολοκουρτίνες, μπορούν να αφαιρεθούν και να πλυθούν εάν θέλετε να τα καθαρίσετε.

Κάθετες περσίδες

Οι κάθετες περσίδες, εφαρμόζουν μοναδικά σε γραφεία και σπίτια και προσφέρουν τη διακριτικότητα που χρειάζεστε στον χώρο σας. Μπορείτε να διαλέξετε ημιδιαφανείς περσίδες ή περσίδες για πλήρη συσκότιση. Μπορείτε ακόμη να διαλέξετε την απόχρωση που ταιριάζει στη διακόσμηση του δωματίου που θα τις τοποθετήσετε. Για μεγαλύτερη ευκολία, επιλέξτε ηλεκτρικές περσίδες που ανοιγοκλείνουν με ένα κουμπί.

Πάνελ

Τα πάνελ σκίασης, αποτελούνται από φύλλα υφάσματος με αντίβαρο που κρεμιούνται από μεταλλικούς οδηγούς. Προσφέρουν ιδανική σκίαση και μοντέρνο στυλ διακόσμησης. Τα φύλλα υφάσματος, μπορούν να έχουν οποιοδήποτε σχέδιο και απόχρωση και να ταιριάξουν τέλεια σε κάθε σαλόνι ή επαγγελματικό χώρο. Με την τοποθέτησή τους, μπορείτε να αλλάξετε ριζικά την εικόνα του χώρου και το συνολικό κόστος να είναι ιδιαίτερα χαμηλό. Η άνεση στη χρήση και η σκίαση που θα έχετε στον χώρο σας, είναι τα ανταγωνιστικά τους πλεονεκτήματα.

Τα είδη των συστημάτων σκίασης εσωτερικού χώρου, είναι πολλά και το καθένα εξυπηρετεί διαφορετικές ανάγκες. Κάποια, είναι ιδανικά για οικιακούς χώρους και άλλα για επαγγελματικούς. Όλα τα είδη μπορούν να εφαρμόσουν σε οποιοδήποτε κούφωμα και ο συνδυασμός τους να προσφέρει μείωση στις θερμικές απώλειες και εξοικονόμηση ενέργειας.

Στην ecoshadow.gr, μπορείτε να βρείτε ένα έμπειρο και εξειδικευμένο συνεργείο, που θα αναλάβει την κατασκευή και τοποθέτηση συστημάτων σκίασης εσωτερικού χώρου. Οι τεχνικοί της εταιρείας μας, μπορούν να σας προτείνουν αξιόπιστες λύσεις για τον χώρο σας και να εγγυηθούν για την ποιότητα των υλικών αλλά και την απόδοσή τους. Επιλέξτε το σχέδιο και το υλικό που σας αρέσει και σύντομα θα έχετε την σκίαση που χρειάζεστε!

Αρχιτεκτονική κήπου και τοπίου, η πινελιά που κάνει τη διαφορά!

Σε μια χώρα όπως είναι η Ελλάδα, με ηλιοφάνεια και ήπιες θερμοκρασίες κάπου 300 μέρες το χρόνο, είναι γεγονός ότι μεγάλο μέρος της ζωής...

Πώς να διακοσμήσετε τον κήπο σας με ξύλινες κατασκευές;

Ψάχνετε πρωτότυπες ιδέες για να διακοσμήσετε τον κήπο σας; Οι ξύλινες κατασκευές, αποτελούν διαχρονική επιλογή στην διακόσμηση κήπου και ο λόγος είναι ότι το ξύλο γοητεύει τους πάντες με την αντοχή και την αισθητική του, ενώ παράλληλα μπορεί να αποτελέσει την καλύτερη πρώτη ύλη όλα σας τα δημιουργήματα.

Επαγγελματικός Εξοπλισμός Παραλίας για επιχειρήσεις που θέλουν να ξεχωρίσουν

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε από γνωστό site του εξωτερικού τα ποσοστά ηλιοφάνειας στη χώρα μας είναι πολύ ανεβασμένα καθ’όλη τη διάρκεια του έτους. Για την ακρίβεια η χώρα μας έχει κατά μέσο όρο 211 ηλιόλουστες μέρες τον χρόνο! Τι σημαίνει αυτό; Πως οι παραλίες γεμίζουν πλέον για πολύ περισσότερο καιρό και όχι μόνο για τους 2-3 μήνες του καλοκαιριού.

Επαγγελματικές λύσεις για σκίαση εξωτερικών χώρων

Τα συστήματα σκίασης εξωτερικού χώρου, έχουν γίνει απαραίτητα για επαγγελματικούς χώρους που εκμεταλλεύονται την αυλή ή τον κήπο, όπως είναι τα καταστήματα εστίασης, οι καφετέριες, οι παιδότοποι κ.α.

5 Tips για οικονομική διακόσμηση κήπου και μπαλκονιού!

Η διακόσμηση του κήπου και του μπαλκονιού, είναι η ιδανική επιλογή για να ανανεώσετε το σπίτι και τη διάθεσή σας και δε χρειάζεται να περιμένετε να έρθει το καλοκαίρι για να τη ξεκινήσετε.

5+1 Συμβουλές για να διατηρήσετε σε άριστη κατάσταση τοσυνθετικό σας χλοοτάπητα

Αν σκέπτεστε να τοποθετήσετε στο δάπεδο των εξωτερικών χώρων σας συνθετικό χλοοτάπητα, θα απολαύσετε σίγουρα εκτός από την ομορφία του, τα οφέλη...