• Ξύλινες Κατασκευές
  • Κήπος

Γιατί να τοποθετήσετε ξύλινη πέργκολα στον κήπο σας;

Η ξύλινη πέργκολα, έχει συνδυαστεί με τις έννοιες αισθητική και αντοχή και χρησιμοποιείται κυρίως ως σύστημα σκίασης εξωτερικού χώρου για βεράντες και κήπους. Μπορεί να κατασκευαστεί και να τοποθετηθεί σε οικιακούς και επαγγελματικούς χώρους και να αναβαθμίσει την διακόσμησή τους με την επιβλητική της εικόνα. Τα τελευταία χρόνια, οι ξύλινες πέργκολες κερδίζουν έδαφος από τα υπόλοιπα είδη πέργκολας όπως είναι οι μεταλλικές πέργκολες ή πέργκολες αλουμινίου. Ο βασικός λόγος, είναι τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η κατασκευή και η τοποθέτηση ξύλινης πέργκολας. Διαβάστε παρακάτω και δείτε γιατί πρέπει να τοποθετήσετε ξύλινη πέργκολα στον κήπο σας

Στιβαρή κατασκευή

Η στιβαρότητα της συγκεκριμένης κατασκευής, την καθιστά ιδανική λύση για εξωτερικούς χώρους που αντιμετωπίζουν τακτικά ισχυρά καιρικά φαινόμενα όπως δυνατούς ανέμους και καταιγίδες. Το ξύλο, διακρίνεται για την αντοχή και την ανθεκτικότητά του ενώ παράλληλα η συγκεκριμένη κατασκευή προσφέρει ασφάλεια και μπορείτε να απολαμβάνετε την σκιά της χωρίς άγχος.

Οικολογικό προϊόν

Η προτίμηση στις ξύλινες κατασκευές, έχει αυξηθεί καθώς πέρα από την αισθητική, το ξύλο αποτελεί και μία ανακυκλώσιμη πρώτη ύλη. Με την κατάλληλη επεξεργασία, ακόμη κι αν αποφασίσετε την αντικατάσταση της ξύλινης πέργκολας με μία καινούργια κατασκευή, πρέπει να γνωρίζετε ότι μπορείτε να ανακυκλώσετε τα κομμάτια της ή ακόμη και να τα χρησιμοποιήσετε για μία διαφορετική ξύλινη εφαρμογή.

Υψηλή αισθητική

Ποιος δεν αγαπά την όψη του ξύλου; Το ξύλο, σε όλες του τις εφαρμογές κεντρίζει τα βλέμματα κυρίως λόγω της αισθητικής του. Μην θεωρείτε ότι το ξύλο έχει μόνο μία απόχρωση. Στην αγορά μπορείτε να βρείτε διαφορετικές αποχρώσεις του ξύλου είτε πιο σκούρες είτε πιο ανοιχτές και να επιλέξετε εκείνη που προτιμάτε. Ακόμη, εκείνοι που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν το ξύλο, όμως θέλουν ένα συγκεκριμένο χρώμα, μπορούν να το βάψουν με ειδικό βερνίκι για ξύλινες κατασκευές. Εμείς, θεωρούμε ότι οι ξύλινες πέργκολες, πρέπει να διατηρούν την φυσική όψη του ξύλου εάν θέλετε να γίνουν το διακοσμητικό στολίδι της βεράντας ή της αυλής.

Εύκολη συντήρηση

Η συντήρηση της ξύλινης πέργκολας, αποτελεί ένα από τα ανταγωνιστικά της πλεονεκτήματα. Η μεγάλη αντοχή της σε εξωτερικούς παράγοντες, είναι και ο κύριος λόγος που δεν χρειάζεται τακτική συντήρηση αλλά ένα απλό καθάρισμα με απορρυπαντικό ξύλου διαλυμένο σε δύο κούπες νερό. Αφήστε το να δράσει για δεκαπέντε λεπτά και θα απομακρυνθούν οι λεκέδες από τη ξύλινη πέργκολα. Εφόσον, παρατηρήσετε μεγαλύτερη φθορά, μπορείτε να προχωρήσετε σε εργασίες βαψίματος της ξύλινης πέργκολας ώστε να αποκτήσει τη χαμένη της αίγλη. Φυσικά, ο χρόνος συντήρησης σχετίζεται άμεσα με την ποιότητα του υλικού του ξύλου. Στην ecoshadow.gr, μπορείτε να βρείτε ξύλινες πέργκολες, με δοκούς και κολώνες εμποτισμένης ξυλείας, που δημιουργούν ονειρικές κατασκευές.

Ιδανική σκίαση

Η σκίαση που μπορείτε να αποκτήσετε με την τοποθέτηση ξύλινης πέργκολας είναι πραγματικά ιδανική. Συνδυάζοντάς τη με τα κατάλληλα υλικά για σκεπή, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα μέρος χαλάρωσης και ηρεμίας. Μπορείτε να διαλέξετε να χρησιμοποιήσετε πανιά σκίασης, καλαμωτές bamboo, φυλλωσιές αλλά και κεραμίδια για να κλείσετε το πάνω μέρος της ξύλινης πέργκολας. Ο συνδυασμός αυτός, θα σας χαρίσει το τέλειο σύστημα σκίασης για την επιχείρηση ή το σπίτι σας.

Χαμηλό κόστος

Οι πέργκολες, θεωρούνται από πολλούς ακριβές κατασκευές, όμως αυτό δεν ισχύει. Η τιμή κυμαίνεται ανάλογα με το μέγεθος και την ποιότητα του υλικού. Η ξύλινη πέργκολα, έχει χαμηλό κόστος αν σκεφτείτε ότι οι ανάγκες συντήρησης δεν είναι πολλές. Τοποθετώντας την θα κάνετε μία επένδυση για το σπίτι αλλά και την οικογένειά σας. Κάτω από την σκιά της, μπορείτε να απολαμβάνετε στιγμές χαλάρωσης με την οικογένεια αλλά και να την χρησιμοποιείτε για τις δραστηριότητές σας. Ακόμη, η αντικειμενική αξία του χώρου που την διαθέτει αυξάνεται οπότε σε περίπτωση πώλησης ή ενοικίασης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ξύλινη πέργκολα ως εξαιρετικό πλεονέκτημα του χώρου.

Η εμπειρία της ecoshadow.gr στα συστήματα σκίασης εξωτερικού χώρου και συγκεκριμένα στις ξύλινες πέργκολες, είναι μεγάλη. Η επιθυμία της να ικανοποιεί τους πελάτες, αποτελεί βασική της προτεραιότητα και το κάνει με το να εξετάζει τον χώρο και τις ανάγκες του. Οι εξειδικευμένοι τεχνίτες της, μπορούν να σας προτείνουν υλικά εμποτισμένης ξυλείας εξαιρετικής ποιότητας και αντοχής και με ιδιαίτερα χαμηλή τιμή. Με μία πρώτη εκτίμηση του μπαλκονιού ή της αυλής σας, θα συζητήσουν μαζί σας για τις επιλογές που έχετε και τα υλικά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ως σκεπή. Κάντε την επιλογή που σας ταιριάζει και θα απολαμβάνετε την ξύλινη πέργκολα για χρόνια!

DIY: Πρωτότυπα κεφαλάρια κρεβατιών με υλικά που σου έμειναν από τη διακόσμηση της βεράντας...

Ναι, κι όμως είναι δυνατό να κάνεις φθηνή και εύκολη ανανέωση στην κρεβατοκάμαρα σου, αλλάζοντας απλά το κεφαλάρι του κρεβατιού σου!! Βρήκαμε...

5 Λύσεις στα συστήματα σκίασης εσωτερικού χώρου!

Δυσκολεύεστε να επιλέξετε το κατάλληλο σύστημα σκίασης εσωτερικού χώρου; Αρχικά, είναι πολύ θετικό ότι κάνετε την έρευνά σας και δεν προτρέχετε να κάνετε μια επιλογή προϊόντος που μπορεί να μην ταιριάζει στον επαγγελματικό ή τον οικιακό σας χώρο.

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα πατώματα deck!

Η ανάπλαση του εξωτερικού χώρου της οικίας ή της επιχείρησής σας, δε μπορεί παρά να γίνει με την τοποθέτηση δαπέδου εξωτερικού χώρου και συγκεκριμένα πατώματος deck.

Αρχιτεκτονική κήπου και τοπίου, η πινελιά που κάνει τη διαφορά!

Σε μια χώρα όπως είναι η Ελλάδα, με ηλιοφάνεια και ήπιες θερμοκρασίες κάπου 300 μέρες το χρόνο, είναι γεγονός ότι μεγάλο μέρος της ζωής...

Προτάσεις Περίφραξης Κήπου: Φυσικά Υλικά VS Συνθετικά Υλικά

Ο ρόλος που διαδραματίζει η περίφραξη σε έναν εξωτερικό χώρο είναι διττός. Πρώτα απ’όλα, ο κύριος και βασικότερος λόγος είναι η παροχή ασφάλειας, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι μόνο αυτό.

Πώς να διακοσμήσετε τον κήπο σας με ξύλινες κατασκευές;

Ψάχνετε πρωτότυπες ιδέες για να διακοσμήσετε τον κήπο σας; Οι ξύλινες κατασκευές, αποτελούν διαχρονική επιλογή στην διακόσμηση κήπου και ο λόγος είναι ότι το ξύλο γοητεύει τους πάντες με την αντοχή και την αισθητική του, ενώ παράλληλα μπορεί να αποτελέσει την καλύτερη πρώτη ύλη όλα σας τα δημιουργήματα.