/ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ
ABOUT

Η οικογένεια Καραμητσόπουλου, από το 1977, διερέυνησε την αξιοποίηση των φυσικών ποταμίσιων καλαμιών, στα πλαίσια μιας οργανωμένης και συστηματικής παραγωγής για τη δημιουργία ρολλών καλαμωτών για σκίαση και περίφραξη.

Η ιστορική αναδρομή της χρήσης των καλαμιών για σκίαστρα, ανεμοφράχτες, πλέξιμο κοφινιών αλλά και σε συνδιασμό με λάσπη και πηλό για τη δημιουργία πρόχειρων καταλυμμάτων ή και μόνιμων κατοικιών,χάνεται στο βάθος των αιώνων.

Έτσι, ιδρύεται η πρώτη εταιρεία συλλογής και κατασκευής καλαμωτών, εμπνεόμενοι από την ελληνική φύση και παράδοση. Με στόχο τη δημιουργία ποιοτικών, όμορφων, οικολογικών και οικονομικών καλαμωτών για την εφαρμογή τους σε σκιάσεις, περιφράξεις ή και διακοσμήσεις ιδιωτικών και επαγγελματικών χώρων.

Το 1990, υπό το διακριτικό τίτλο «ΚΑΛΑΜΟΠΛΕΚΤΙΚΗ» και μετά από ενδελεχή έρευνα της διεθνούς αγοράς, των τάσεων στη διακόσμηση αλλά και των εξελίξεων στον διεθνή – και ως εκ τούτου και τον εγχώριο – εμπορικό κόσμο, η εταιρεία αποφασίζει σημαντικές επενδύσεις στην ενδυνάμωση της εισαγωγικής της δραστηριότητας με στόχο τη δημιουργία νέων συνεργασιών στους τομείς των τροπικών υλικών και των ψάθινων ειδών για τον κήπο και το σπίτι. Παρά την αξιοσημείωτη άνοδο και πρόοδο που θα ακολουθήσει, η εταιρεία διατηρεί ακέραιες της πρωταρχικές της αξίες για ΟΜΟΡΦΙΑ – ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.

Έχοντας πλεόν αναλάβει τη διεύθυνση η Άννα Καραμητσοπούλου, γίνεται η πρώτη εταιρεία – και για πολλά χρόνια και η μόνη – που δημιουργεί μια συνεχώς διευρυνόμενη γκάμα σε φυσικά προϊόντα (και όχι μόνο) σκίασης, περίφραξης και γενικότερα κατασκευών και διακοσμήσεων εξωτερικών χώρων. Έχοντας πια την ωριμότητα και το απαραίτητο οργανωτικό υπόβαθρο, η εταιρεία ξεκινά να αναπτύσσει εξαγωγική δραστηριότητα σε Κύπρο και Βαλκανικές χώρες.

Ως το 2004, η συνεχής άνοδος της εταιρείας δημιουργεί την ανάγκη ενοποίησης και διεύρυνσης των αποθηκευτικών της χώρων. Έτσι μεταφέρεται σε κεντρικές αποθήκες στα Μέγαρα Αττικής, ενώ παράλληλα δημιουργεί και λιανικά υποκαταστήματα στο Περιστέρι και τις Αφίδνες.

Η εδραίωση της εταιρείας στην ηγετική θέση της πλέον εξειδικευμένης εταιρείας καλαμωτών, τροπικών υλικών και ειδών κήπου εντός και εκτός συνόρων, δημιουργεί μέσα στο 2013 την ανάγκη του επανασχεδιασμού της εταιρικής της ταυτότητας. Με το νέο διακριτικό τίτλο «ECOSHADOW», να αποτυπώνει τη διαδρομή που διαχρονικά υπηρετήσαμε, αυτή της οικολογικής σκίασης.

Στο σήμερα, στοχοθετούμε και επικεντρώνουμε την προσοχή μας στην συνεχή στήριξη και ενδυνάμωση των επαγγελματικών μας συνεργασιών. Μέσα από την ανάπτυξη της Β2Β πλατφόρμας στο site μας, παρέχουμε ακόμα καλύτερη κάλυψη και διαρκή υποστήριξη σε όλους τους επαγγελματίες που όλα αυτά τα χρόνια μας τιμούν με την προτίμηση και την εμπιστοσύνη τους.
Δείτε πρώτοι τα νέα προϊόντα και τις προσφορές μας
ΕΓΓΡΑΦΗ
Created by Dual Logicom